Top

3G/4G M2M Routers

M2M routers zijn professionele/industriële 3G/4G routers. Ze kunnen gebruikt worden als:
  • primaire of secundaire internetaansluiting voor zakelijke toepassingen
  • internet gateway voor M2M applicaties
M2M is een afkorting voor Machine-to-Machine. Tegenwoordig wordt steeds vaker ook de term Internet of Things (IoT) gebruikt.
 
Zakelijke en privé toepassing
Veel 3G/4G M2M routers hebben een WAN-poort waarmee ze ook internet via de vaste lijn kunnen ontvangen (primaire internetverbinding). Mocht de vaste lijn uitvallen, dan kan de router automatisch overschakelen naar 3G/4G (en dus via failover een secundaire internetverbinding creëren). Zo bent u met de juiste 3G/4G M2M router gegarandeerd 24/7 online. 
 
M2M toepassing
Een gateway is een router die zorgt voor de vertaling en daarmee ook voor de verbinding van twee incompatibele netwerken, bijvoorbeeld een industrieel netwerk en het internet. Gateway routers hebben vaak I/O poorten, RS232, RS485 en USB poorten. Professionele Internet gateways verbinden dus machines via internet met elkaar en/of met uw medewerkers. Sommige gateways zijn te programmeren (bijvoorbeeld met Java of Python) of te instrueren om een bepaalde actie te verrichten door middel van AT commands.
 
3G/4G M2M routers zijn vaak op afstand te monitoren en beheren. Dit gaat via een Cloud platform waar u een licentie voor kunt afsluiten. 
 
In een 3G/4G M2M router plaatst u een simkaart van een mobiele telefoonprovider. Wist u dat 4u Security een breed assortiment aan M2M SIMs heeft die zowel nationaal als internationaal gebruikt kunnen worden?.